Forhåbentlig har/får alle en god portion regn landet over i disse dage… og med den går udviklingen i vårkornet endnu hurtigere. Vedhæftet derfor VÆKST om hhv. vækstregulering, svampe- og skadedyrsbekæmpelse.

Der kan findes små kornbladbillelarver og bid herfra i flere vårbygmarker (dog kan megen regn ”vaske” dem af, men de vil hurtigt være på spil igen i det kommende varme vejr), og de første meldinger om bladlus i bunden af tætte vårsædsmarker er også indløbet. Samtidig skal der tages stilling til vækstreguleringsstrategi. Fanebladene er udviklet/stakken kan anes i de tidligst etablerede marker på lettere jord lige inden påske, mens de senest etablerede marker kun har nogle få blade, men de vil med nuværende vejr hurtigt udvikle sig. Hovedparten af vårbyggen er i den begyndende strækningsfase.

Åbn fil for mere info: